вівторок, 20 листопада 2018 р.

В'язаний чай

В’язаний чай – чай ручної роботи, який виготовляють із простого чайного листя, і виглядає він як справжній витвір мистецтва. При заварюванні повільно та граціозно розкривається квітка схожа до хризантеми.
Ось вже більше тисячі років у Китаї дбайливо зберігають чайні традиції. Сам процес китайського чаювання став вже своєрідним ритуалом, що з'єднує в собі не тільки насолоду смаком і ароматом напою, але і витончену естетику. Вершиною естетичної досконалості і неперевершеності китайського чайного мистецтва став зв'язаний чай або, як частіше прийнято його називати, чай-квітка.Як і інші види високосортного китайського чаю, чай-квітка має виражену цілющу дію на організм людини і сприяє гармонізації емоційного стану. Але головне в ньому те, що процес його заварювання виробляє абсолютно чарівне і фантастичне враження. При контакті з водою пов’язаний з довгих і тонких чайних листочків бутон повільно розкривається, і з нього випливає прекрасна квітка. Незвичайна краса цього фантастичного процесу подарує вам незабутню естетичну насолоду!
              

Чай-квітку виготовляють вручну, зв’язуючи особливим чином тільки високоякісні молоді довгі листочки. Найчастіше зв’язаний чай має форму кульок. Проте в умілих руках китайських чайних майстрів зав’язі часом перетворюються у витончені сердечка, кошики, бутони.
Зв’язаний чай кожного сорту індивідуальний. Крім особливостей конкретного сорту самого чайного листа тонкі і заворожуючі відтінки смаку дарують напою вплетені в бутон квітки жасмину, хризантеми, конюшини або лілії.
Чай-квітка – крихкий продукт. Він вимагає до себе особливої уваги і турботи в процесі транспортування і продажу. Його дбайливо зберігають, а особливо цінні сорти упаковують поштучно.
Одними з найкрасивіших представників сімейства сортів зв’язаного чаю можна назвати “Персик дракона” і “Білий лотос благоденства”.
Заварювати чай-квітку краще всього в скляному чайнику, щоб мати можливість спостерігати за дивовижними перетвореннями бутона. Але можна використовувати піалу або чашку. Готовність напою легко визначити за повното розкриття квітки.
Насолоджуючись чаєм, можна довго спостерігати за тим, як колишуться пелюстки. Від цього заворожливого видовища важко відірвати погляд! Це втілення досконалої краси, яка вже сама по собі, на думку китайців, має цілющі властивості.



Немає коментарів:

Дописати коментар